piercingsieraden met intern of extern schroefdraad

Intern vs extern schroefdraad bij piercing sieraden

Sieraden voor piercings komen in vele soorten en maten, en kwaliteitsverschillen. Ik bied enkel nog sieraden met intern schroefdraad en ik zal je vertellen waarom:

  • Sieraden met extern schroefdraad kunnen je piercing irriteren en zelf beschadigen bij het wisselen van sieraden, het schroefdraad komt namelijk langs de (al dan niet geheelde) wond;
  • Merken die sieraden maken van implanteerbaar titanium, en goud, die getest zijn om in het menselijk lichaam te dragen en spiegelglad gepolijst zijn maken geen extern schroefdraad aan hun sieraden, juist omdat ze het beste willen;
  • De APP (association of professional piercers), wiens voorschriften ik wil volgen, heeft een lijst met goedgekeurde sieraden/merken welke gebruikt kunnen worden voor helende piercings.
    Het verschil in kwaliteit is duidelijk te zien, het externe schroefdraad heeft een minder mooie afwerking waar vuil veel sneller in blijft vast zitten. Ze worden vaak gemaakt van een soort ‘mystery metal’. Goede merken verkopen hun sieraden alleen aan piercers, en dat is niet zomaar. Je piercer kan je de juiste maat aanmeten en verkopen. Ook bieden ze piercers op deze manier support, doordat ze meer omzet kunnen genereren :).

Wil je meer lezen over dit onderwerp? Lees dan hier verder:
http://- https://www.safepiercing.org/jewelry_standards.php
Ben je benieuwd geworden naar de merken die de juiste kwaliteit sieraden verkopen? Neem bijvoorbeeld eens een kijkje:
Junipurr voor gouden piercing sieraden:
https://junipurrjewelry.com/collections/all-gold-jewelry
Industrial Strenght voor titanium piercing sieraden:
https://www.instagram.com/industrialstrength/
Neometal voor titanium piercing sieraden:
https://www.neometal.com/shop
Alles wat je mooi vind, kan ik bestellen voor je!

intern en extern schroefdraad
Hier kun je het verschil in kwaliteit goed zien. Links implanteerbaar titanium met intern schroefdraad en een spiegelgladde afwerking. Rechts een uit ‘mysterie-metal’ gemaakt sieraad met slechte afwerking en extern schroefdraad.
Winkelwagen