dermal piercing surface lelystad

Dermal anchors en surface barbells

Dermal anchors en surface piercings zijn zeer gewild. Overweeg je ook een van deze piercings, of heb je ze al en wil je meer weten over de juiste verzorging? Hieronder vind je de belangrijkste info. Heb je na het lezen nog vragen? Voel je vrij me een berichtje te sturen.

Dermal anchors

Een dermal anchor is een zogenoemde single point piercing. Hoe verzorg je die eigenlijk?

  • Afplakken: laat het gaasje wat erop zit er de eerste dag opzitten, daarna is het raadzaam om het de eerste 7-14 dagen af te plakken in de nachten met een steriel gaasje. Ik zal dit met je overleggen na het zetten van de piercing;
  • Spoelen: spoel dagelijks onder de douche je piercing schoon, zorg dat evt bloed/wondvocht restjes weggespoeld worden maar pulk niks weg wat vast zit;
  • Schoonmaken: gebruik steriele zoutoplossing (te koop in de shop) om het schoon te maken;
  • Droog houden: droog heel voorzichtig je piercing af met een steriel gaasje;

 

Daarnaast het gebruikelijke:

  • Niet pulken/ aanraken;
  • Draag geen strakke kleding op je piercing;
  • Kijk uit dat je er niet aan blijft hangen met je handdoek of tijdens aan/uitkleden;
  • Kies je endje zorgvuldig: vaak wisselen is niet raadzaam bij deze piercing.

 

Levenslange verzorging?

Onder het discje (of welk endje je er dan ook op hebt) kunnen zich dode huidcellen verzamelen. Als je dit niet schoonhoudt kan er irritatie ontstaan wat tot uitgroeien kan leiden. Je kunt dit verwijderen door met ongeparfumeerd flosdraad of een steriel gaasje heel voorzichtig onder het bovenkantje van het sieraad de vuiltjes weg te vegen.

 

Surfacepiercings

Al vallen wenkbrauwpiercings en navelpiercings ook onder de surfacepiercings, wil ik hier de surfacepiercings bespreken waarbij we de surface barbells gebruiken als sieraad. Denk daarbij bv aan de ‘sideburnpiercing’ (ofwel een surfacepiercing bij de tragus), de ‘napepiercing’ (surfacepiercing in de achterkant van de nek) en de ‘bindipiercing’ (verticale double-point surfacepiercing op het voorhoofd), om zo even wat te noemen 😉

Zoals hier te zien is op de afbeelding gebruiken we bij de echt vlak te piercen weefsels een surface barbell en 90 graden opstaande staafjes. Krijg je ooit ergens iets anders aangesmeerd, maak dan dat je wegkomt: dit is niet waarmee je piercing zal kunnen genezen. Anders dan op het plaatje te zien is, gebruik ik liever discjes dan balletjes. Deze hebben te verduren, een balletje is hoger waardoor je het makkelijker stoot of blijft hangen, wat de genezing natuurlijk niet ten goede komt.

 

De nazorg is eigenlijk hetzelfde als bij de dermal anchors, er zal echter waarschijnlijk een downsize nodig zijn. Hierbij wissel ik de barbell om naar een kortere, als dat nodig is. Mocht je na enkele maanden het idee krijgen dat een zijde iets omhoog komt, is het tijd om te downsizen! Een passend sieraad is essentieel om je piercing te laten genezen en gezond te houden.

 

Heb je al een dermal anchor (of skindiver) of surfacepiercing en heb je hulp of advies nodig?  Je kunt een consult boeken door een berichtje te sturen.

 

 

Winkelwagen