Kinder oorbellen piercings Lelystad

Het piercen van oorlellen bij kinderen

Second lobe ofwel ’tweede gaatjes’ voor deze dappere meid. We kozen voor implant grade labret van Inari, welke ik in een gouden toon heb geanodiseerd zodat het mooi past bij de rest van haar sieraden.
Oorbellen zijn ook piercings

Oorlellen piercen in plaats van ‘schieten’ is de meeste hygiënische en veilige manier om de oorlellen van sieraden te voorzien, daarover heb ik al eerder geschreven. Maar hoe zit het met kinderoorlellen?

Ook voor kinderen gelden dezelfde pro’s en con’s als het om piercen gaat. Alle spullen die gebruikt worden zijn disposable: ze worden eenmalig gebruikt en weggegooid. Dit om kruisbesmetting te voorkomen. Daarbij worden de sieraden in huis gesteriliseerd zodat ik zeker weet dat alles ook écht steriel is. Men denkt vaak dat piercen met de naald pijnlijk is, dit is niet geval! Belangrijke voorwaarden zijn wel:

  • Kan het kind enigszins zorg dragen voor de nazorg, onder begeleiding van de ouder/verzorger? Het schoonmaken met steriele zoutoplossing, nadat de handen gewassen zijn, zal vooral met begeleiding gaan.
  • Maar kan het kind ook van de verse piercings afblijven zodat er geen bacteriën bijkomen?
  • Wilt het kind de piercings/oorbellen zelf?
  • Heeft het kind geen hobby’s of sport wat de genezing in de weg kan staan? Denk aan zwemmen, judo etc.
  • Weet het kind wat er gaat gebeuren? Dit bespreek ik zelf altijd met het kind op de afspraak zelf, maar het is wel fijn als het kind op de hoogte is van tevoren.

Voor afspraken van kinderen plan ik altijd meer tijd in zodat ik alles goed uit kan leggen en het kind op het gemak kan stellen, het blijft spannend!

De voorwaarden zeggen het eigenlijk al: hier past een bepaalde leeftijd bij. Het ene kind is daar klaar voor met 7 jaar, het andere kind als het wat ouder is. Ik zet dus geen piercings in de oorlel bij baby’s en jonge kinderen. Ook uit etnische redenen niet, ik vind dat een kind er zelf voor moet kunnen kiezen. No judgement, ik heb mijn eigen oudste dochters ook voordat ze 1 jaar waren oorbellen laten schieten, ik wist nog niet beter. Nu zou ik daar niet meer voor kiezen omdat ik het niet veilig vind en omdat ik niet oké vind ze pijn te doen omdat ik het resultaat daarvan mooi vind staan.
Keuze uit sieraden

Als eerste sieraad kun je bij ons kiezen uit de volgende opties:

Titanium (implanteerbare kwaliteit) met een balletje; discje; steentje; opaaltje; Alle sieraden van titanium zijn te anodiseren in andere kleurtjes zoals roze, blauw, goudkleurig etc. Merken: Inari, Neometal en Junipurr.
Goud (14 karaats goud) van Junipurr.

De gebruikte kwaliteit en merken zijn perfect voor gevoelige oortjes. Ze zijn getest om langdurig in het lichaam te kunnen dragen.

De prijs is afhankelijk van het gekozen sieraad. Het start bij €30,00 per stuk. Neilmed nazorg kost €8,50. Voorbeelden van de sieraden zijn hier te zien

Afspraak maken?

Denk je dat je kind er klaar voor is? Je kunt een afspraak maken om bij onze studio in Lelystad langs te komen door te mailen naar info@piercingsbysammy of door te appen naar 06 28 25 77 37. Neem ook gerust contact op voor meer info!

Winkelwagen