Horizontale surface lippiercings

Op TikTok komt het dagelijks  voorbij op mijn foryou page: een (horizontale) surface lippiercing die over de breedte van de lip geplaatst is. De balletjes van de curved barbell zie je tevoorschijn komen als je je mond iets opent. Leuke nieuwe trend of een no-go?

Risico’s en levensduur

Als je een beetje verstand hebt van piercings en weet dat bv de  horizontale tongpiercings (zoals de bekende snake eyes) niet veilig zijn, zul je vast inschatten dat deze lip piercing dat ook niet is. En dat klopt, om ongeveer dezelfde redenen als de horizontale tongpiercings:

  • De lip is voortdurend in beweging en rekt zich daarbij in en uit. Je kunt je voorstellen dat wanneer je over de breedte een sieraad plaatst, je zit beperkt. Het sieraad voort druk uit op de lip waardoor je piercing heel snel zal uitgroeien;
  • De plaatst van de piercing zorgt voor druk en wrijving op de tanden! Beschadiging aan je tanden hersteld zich niet meer;
  • Vaak wordt er een curved barbell gebruikt voor deze piercing, terwijl deze piercing onder de surface piercing valt en een curved barbell daar niet geschikt voor is.

Behalve de schade aan het gebit kan er ook blijvende schade aan de lip ontstaan. Het littekenweefsel kan zorgen voor problemen met spreken en kan zo ernstig zijn dat er plastische chirurgie  nodig is om het te verminderen.

Wat kan wel?

Een soortgelijke look is wel te creëren met twee inverse verticale lippiercings (ofwel twee ‘Ashley’ piercings naast elkaar). Deze piercings gaan niet horizontaal, over de breedte, door de lip maar van voor naar achter.

Pick you piercer

Doe altijd je research wanneer je een leuke piercing gezien heb en wees zorgvuldig bij het uitzoeken van je piercer.

 

Kom je onze nieuwe studio bekijken? 2ToneTattoo&Piercing is verhuist! Onze gloednieuwe studio in Lelystad is geopend per 1 mei 2022. Voor al je piercing needs ben ik er te vinden op maandag, woensdag, vrijdag en zaterdag (en de ‘koopzondagen’). Bekijk de prijzen voor alle piercings hier. Voor het maken van een afspraak voor piercings klik hier.

Winkelwagen